L’abstenció no suma

Un dels punts destacats del programa electoral d’ERC Tiana a les eleccions municipals del 2019 era l’ampliació de l’Institut facilitant que els nostres joves puguin fer els seus estudis secundaris sense haver de marxar del poble.

Un cop ERC Tiana a l’alcaldia es comença la feina per posar en marxa aquest projecte i poder fer-lo realitat que dins del curs 2021-2022. El maig del 2020 ja s'aprova el conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb l’objectiu de poder finançar i tirar endavant l’obra. I això ja és una realitat: Les obres d’ampliació de l’Institut Tiana començaran al llarg del primer i segon trimestre del 2021.

En el Ple del passat mes de novembre ja es va aprovar l’expedient per a l’aportació municipal que es farà des de l’Ajuntament de Tiana amb l’abstenció del grup de Junts per Tiana. Així com es van abstenir en el conveni amb l’AMB.

Aquest és un projecte que ve de  lluny, en el Ple del dia 30 d’abril de 2019 al final de legislatura anterior i a menys d’un mes de les eleccions municipals, tots els grups municipals van votar a favor del conveni de col·laboració amb la Generalitat per dur a terme les obres i poder implementar l'etapa de Batxillerat.

Per responsabilitat política i pel benefici del poble de Tiana tots els grups municipals de l’equip de govern hem tirat endavant amb aquest projecte, tot i les dificultats de la pandèmia. Però per què Junts per Tiana s’absté? L’abstenció no suma, no fa que els projectes tirin endavant. Potser cal recordar a Junts per Tiana que és l’abstenció: Acció i efecte de no prendre part en una votació. No volen l’Institut? Era un dels punts principals del seu programa electoral...

Per què voten a favor de l’ampliació de l’Institut en el darrer ple de la legislatura anterior i ara s’abstenen? Potser tot respon a una tàctica electoral. La rehabilitació del carrer Sant Bru, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, la millora de les Escales d’Enric Borràs, la rehabilitació de Can Riera i molts d’altres projectes que d’ací a poc temps seran una realitat... també es van abstenir... Tot costa de lligar amb el lema SOM POBLE....