Les mentides DESmentides

Denúncia de les Fake News de la política tianenca

La política no es pot fer amb mentides. Malauradament, hem vist com les Fake News donen un rèdit polític a curt termini, ho hem vist amb les polítiques de Trump o en el mateix Parlament de Catalunya amb les polítiques de Ciutadans. 

De la mateixa manera entenem que aquestes actituds s'estan utilitzant sovint en la política municipal de Tiana. És per aquest motiu que des d'Esquerra Republicana de Tiana hem decidit posar en marxa aquest projecte, que pretén tenir una doble funció: la de DENÚNCIA assenyalant les mentides que es publiquin sobre la política municipal, i la de TRANSPARÈNCIA, fent una explicació detallada i veraç sobre aquestes falses publicacions.

Així doncs, aquí us presentem Les mentides DESmentides.

 

2.- COMPRA DE VOT A TIANA? EL CAS “MÚRCIA” D’UNA ALCALDESSA D’ERC

MENTIDA: Si fa uns dies informàvem que l'alcaldessa de Tiana instava a retirar d'una escola una exposició de dones del poble per "no polititzar l'educació" com feu Ayuso a Madrid, avui informem que plou sobre mullat.

DESMENTIDA: L'alcaldessa no va instar ni va donar l'ordre de retirar cap exposició. Va informar, a la direcció del centre, que l'exposició no provenia de l'Ajuntament i aquesta va decidir retirar-la.

MENTIDA: El grup municipal de Junts per Catalunya, que governava amb ERC i PSC, va decidir trencar el pacte i sortir del govern per desavinences en la gestió d’unes obres municipals.

DESMENTIDA: La desavinença no va ser per la gestió d’unes obres municipals sinó per la realització d’unes obres privades realitzades en un equipament públic, sense l’autorització municipal i encarregades unilateralment pel regidor cessat.

MENTIDALa decisió dels post convergents va suposar deixar en minoria l'alcaldessa d'ERC Marta Martorell. Poques setmanes després del trencament la regidora de JxC Marta Guàrdia ha pactat amb l'alcaldessa un càrrec delegat amb una dedicació de 8 hores setmanals amb sou de 10.000 €, l'equivalent a 50.000 € anuals.

DESMENTIDA:  El sou és equivalent a 46.875 euros, ja que està referenciat a una jornada de 37,5 hores.

MENTIDAEl nomenament s'ha fet per la via d'una urgència no justificada, sense els informes preceptius pel cas,

DESMENTIDA:  No cal informe preceptiu si no es demanen dins el termini i en la forma escaient, la qual cosa no s'ha demanat. Ja hi ha altres ajuntaments (Alella, Mataró), on el cap de l'oposició té un sou que pot arribar a ser per dedicació completa. D'entrada no és necessari un informe de secretaria per poder retribuir un regidor. En el cas de Tiana no va ser preceptiu que el secretari fes un informe sobre la legalitat de les retribucions dels regidors (Marta Martorell, Jaume Darbra, Mateu Hernández i Alex Robles).

MENTIDA: i per a exercir una tasca tècnica per a la qual no se li coneix la competència a  la regidora de JxC, coordinar el servei de la Residència Municipal de gent gran.

DESMENTIDA: En cap cas és una feina tècnica i a més aquesta tasca l’ha estat desenvolupant mentre era membre del govern i de forma molt satisfactòria.

MENTIDAEl “pacte” privat fa suposar que inclou el vot de la senyora Guàrdia per garantir-li la majoria en el Ple a l’alcaldessa Martorell. Un detall important, la regidora Guàrdia va formar part del grup d’ERC en l’anterior mandat amb qui va trencar per presentar-se el 2019 amb JxC. Són comportaments propis d’una trànsfuga professional.

DESMENTIDA: Són paraules plenes de ressentiment, però nosaltres no podem fer-ne res. Un trànsfuga és una persona que deixa el seu partit per passar a un altre a canvi d’uns reconeixements. En aquest cas la senyora Guàrdia no és trànsfuga perquè no ha deixat el seu partit. En el cas anterior no va ser trànsfuga perquè no va obtenir cap reconeixement pel fet de deixar el seu partit. D’altra banda la senyora Guàrdia té absoluta llibertat de vot.

MENTIDAEn resum, podria ser un cas Múrcia en tota regla: bescanviar el vot per un càrrec i un sou, agreujat per la presumpta irregularitat del nomenament.

DESMENTIDA: No hi ha cap irregularitat en el seu nomenament. En el cas de Múrcia es va preparar una moció de censura on els regidors del mateix govern (Ciudadanos) feien una moció al seu govern per finalment no fer-la. En el cas de Tiana no s’ha presentat cap moció de censura, per tant la similitud amb Múrcia és pura fantasia.

MENTIDAPer la seva banda, l'alcaldessa d'ERC Marta Martorell, en només un any i mig, acumula diverses actuacions autoritàries i irregulars, entre elles les obres il·legals en el Casal municipal realitzades pel mateix govern i que són l'origen de la crisi.

DESMENTIDA: Atribuir a l'alcaldessa obres d'execució il·legals al casal municipal és un delicte de calúmnies i per tant, EXIGIM QUE ES RETIRI AQUEST ARTICLE, reservant-nos les actuacions judicials que creiem convenients en defensa de l'alcaldessa i dels regidors del nostre grup municipal, que sempre han actuat complint la normativa vigent.

 

2.- LES REGIDORES ESPEREN L'EXPEDIENT

 

MENTIDA: L'havien de donar en 5 dies. S'ha demanat tres cops. Fa 20 dies que esperem. L'alcaldessa es nega a entregar-lo.

DESMENTIDA: Es va respondre que es donaria la informació abans de 5 dies, que és el que marca la llei. I després es disposa de 30 dies per preparar expedient, la consulta i el lliurament. Com també marca la normativa.

MENTIDA: L'alcaldessa també es nega a rebre-les

DESMENTIDA: L’alcaldessa va rebre les regidors/es immediatament a l’ajuntament i els hi va explicar el procediment que s'estava seguint.