Onze de setembre de 2022

Un any més els catalans i les catalanes celebrem la nostra Diada nacional sota el jou de l’opressió d’un estat espanyol que ens nega la llibertat emparat pel seu dret de conquesta.

Onze de setembre de 2022
Onze de setembre de 2022

Un any més els catalans i les catalanes celebrem la nostra Diada nacional sota el jou de l’opressió d’un estat espanyol que ens nega la llibertat emparat pel seu dret de conquesta.

Com sempre, vull remarcar que l’onze de setembre celebrem la determinació i la valentia del poble català, per defensar el pais davant la invasió franco espanyola. Una lluita desigual, contra un exèrcit molt més nombrós i poderós, que tot i així mai va aconseguir la rendició del poble català.

Avui vull recordar la batalla del baluard de Santa Clara, una de les batalles més importants del setge de Barcelona que tingué lloc els dies 12 i 13 d’agost de 1714. En aquesta batalla l’exèrcit borbònic va assaltar el baluard dues vegades, tantes com l’exèrcit popular català va contraatacar i el va reconquerir. L’atac va comportar la mort d’uns 1.600 soldats de l’exèrcit borbònic i de 1.700 defensors catalans. Després d’aquest episodi, el duc de Berwick va enviar una carta a Lluís XIV on deia: “els enemics es defensen com desesperats, potser millor que ho farien tropes reglades; de manera que aquesta feina esdevé seriosa i llarga,…”,

Avui les ofensives ja no es fan des de les trinxeres, ni les defenses es duen a terme a muralles o baluards, però el que si tenim encara, son batalles. Batalles per la llibertat. Una llibertat, que en el cas de les catalanes i els catalans està assetjada pel mateix enemic, un estat espanyol intransigent i repressor, que no vol acceptar de cap de les maneres que el poble català decideixí el seu futur. Però també com sempre els defensors del pais som els mateixos i ens defensem també si cal “com a desesperats”. Més enllà de dirigents, a qui la història jutjarà per les seves accions, des de la perspectiva que dóna el temps, el poble, les ciutadanes i ciutadans, les entitats socials i les associacions populars serem qui defensarem els drets i les llibertats del poble català, com sempre hem fet amb la nostra energia i les nostres mans,

Així doncs, des d’aquí vull agrair el coratge, la fermesa i la tossuderia de totes les persones que avui ens manifestem per exigir, els drets i les llibertats del poble català.

Persistirem fins a la consecució de la república catalana.

VISCA LA TERRA! Lliure!