Des d’ERC Tiana sempre hem estès la mà a treballar tots junts pels grans projectes de poble

En primer lloc volem mostrar el nostre profund condol a les persones que han perdut un ésser estimat i el nostre escalf i acompanyament als afectats per la COVID-19, també volem manifestar la nostra solidaritat per tots els que passen un moment difícil econòmicament a causa de l’aturada general que ha suposat la pandèmia.

En segon lloc volem agrair el comportament cívic de la major part de les tianenques i tianencs. Tots sabem el difícil que és el confinament a casa sobretot pels que teniu infants que no han pogut sortir al carrer ni relacionar-se amb els amics ni veure els seus avis. És cert que hi ha cert alleujament de les hores de confinament, que ens ha anat molt bé a grans i, sobretot a petits, però no hem de perdre de vista l’objectiu, que no és un altre que la superació, com a grup, de la pandèmia.

És molt important, segons els experts, no barrejar persones de diferents edats i famílies i, cal, ara també, ser molt curosos amb els horaris assignats perquè, d’aquesta manera, podem gaudir tots de la via pública, uns a una hora i altres a una altra.

També volem incidir, ara que es podran obrir diferents comerços, en la necessitat que els propis comerciants i usuaris siguin amatents en el compliment de les recomanacions dels experts: distància de seguretat, control d’accessos, profilaxi de les persones (mascaretes i guants o desinfecció de mans a l’entrada i la sortida). Per finalitzar voldríem parlar d’un dels grans reptes d’aquesta legislatura que, com no podia ser d’una altra manera, ha vingut produït per la COVID-19, que ha obligat l’ajuntament a segrestar la concessió de la residència que es va fer efectiu inicialment el dia 3 de maig i definitivament al Ple del passat dijous 14 de maig. El segrest ha estat motivat per la mala gestió administrativa de la residència que ha portat a l’equip de govern a, en primer lloc a interposar una denúncia davant els Mossos d’Esquadra perquè investiguin una possible imprudència per part de la direcció de la residència, en segon lloc demanar la intervenció a la Generalitat, que és l’organisme que en té les competències i que finalment només es va fer sanitàriament i, finalment, degut a la poca col·laboració de la direcció del centre, a una intervenció total de la residència. L’aprovació d’aquest segrest es va produir amb l’abstenció del grup municipal de Junts per Tiana, el que demostra un grau d’incongruència molt elevat. Es va demanar la celebració d’un Ple Extraordinari al mes d’abril per forçar la intervenció de la residència, s’aprova per unanimitat l’inici de l’expedient del segrest i s’acaba, en el Ple del dia 14 amb l’abstenció de la realització de la intervenció.

Tot això fa palès que l’interès de les persones que dirigeixen aquest grup no és un altre que desgastar el govern de coalició que ara tenim, més que pensar en el benestar dels tianencs i tianenques. Incongruència que s’ha vist reforçada en l’abstenció de l’aprovació del Conveni de col·laboració amb l’AMB per al finançament de la redacció del projecte, execució i direcció de les obres d’ampliació de l’institut, punt que van passar de votar a favor en el darrer Ple de l’anterior legislatura (maig 2019), molt proper a les eleccions, per votar en contra un any després (maig de 2020), sense que s’hagin produït, en l’entremig, variacions significatives.

Des d’ERC Tiana sempre hem estès la mà a treballar tots junts pels grans projectes de poble, aquesta actitud mai ha trobat la mateixa resposta per part de l’oposició però creiem que en la situació actual de pandèmia i crisi humanitària hauríem de deixar de banda interessos electorals i treballar tots junts per sortir d’aquesta situació tan difícil i que està castigant a les nostres veïnes i veïns.