Ajudes contra la pandèmia

Sant jordi confiants
Sant jordi confiants

Com bé sabeu ens hem trobat immersos en una crisi sanitària molt important de la qual encara no sabem quan sortirem. La pandèmia ha colpejat durament el nostre país. Aquesta crisi ha afectat tan sanitàriament com, sobretot, econòmicament a moltes famílies, entre elles les del nostre poble. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya-Tiana ens vam proposar des del primer dia ajudar als nostres veïns i veïnes en tot allò que estigués a les nostres mans i per aquest motiu ens vam centrar en diversos fronts:

En l’àmbit fiscal:

  • Es va modificar del calendari fiscal facilitant el pagament fraccionat i no carregar a les famílies de més despeses aquests pròxims mesos.
  • En l’aspecte social: es van aprovar línies de subvencions per ajuts a famílies per al pagament del lloguer i de subministres, per un import global de 100.000 euros.

Reactivació econòmica:

  • S’han aprovat unes línies d’ajuts al lloguer per a les empreses, emprenedors i comerços locals que han hagut de tancar els seus establiments, per un import global de 50.000 €.
  • Es va suspendre l’obligació de pagament del lloguer dels locals comercials del Passatge Moragues, de propietat municipal, així com el cànon que havien d’abonar els concessionaris dels serveis de bar i bar/restaurant que es presten en edificis de propietat municipal mitjançant contracte, durant el temps que estiguin tancats pel COVID-19.
  • S’ha fet un concurs d’idees per la reforma integral de la zona del Casal, Sala Albéniz, Sala d’exposicions i Sala Sant Jordi amb arquitectes del poble i vam potenciar el detall de Sant Jordi a totes les cases de Tiana amb empreses de Tiana.

Sanitàriament:

  • Vam tenir present des del primer dia que havíem de poder abastir a la població de mascaretes per garantir la seva protecció. Per això vam encarregar la compra i repartiment de mascaretes per a tots els habitatges de Tiana. I hem sigut pioners en el subministrament de mascaretes per als infants. Per tal que estiguessin el màxim de protegits en aquests primers dies de desconfinament.

Ara la gran preocupació del nostre equip serà la de la superació de la crisi sanitària, però sempre sense que la superació d’aquesta crisi llastri el pressupost municipal i per això la major part de les despeses realitzades aniran a càrrec del romanent de tresoreria (superàvit del 2019) o bé de l’estalvi generat d’activitats que no s’han pogut fer. Des d’Esquerra Republicana, us volem encoratjar a seguir lluitant per tirar endavant els reptes futurs que, sens dubte, se’ns presentaran, sense oblidar els reptes del passat que encara s’han d’assolir.

Per acabar volem agrair a totes les persones que han estat realitzant voluntariat per ajudar a les persones confinades que, per motius de salut o per motius de risc no han pogut fer les seves activitats habituals.