la condemna de la vergonya

La sentència de la vergonya
La sentència de la vergonya

Aquest mes d’octubre, l’Oriol, la Dolors, el Jordi, el Raül, la Carme, el Quim, el Josep, el Carles, la Meritxell i els Jordis van ser condemnats de manera injusta a 99 anys i 6 mesos de presó per haver defensat el nostre dret a decidir democràticament el nostre futur.

Immediatament, la ciutadania de Catalunya vam donar resposta. Vam sortir al carrer, ens vam mobilitzar per defensar els nostres drets i llibertats col·lectives i exigir a l’Estat que s’assegui i dialogui d’una vegada per totes.

Es va activar el Tsunami Democràtic, els CDRs, ÒC, l’ANC, el Pícnic per la República... La ciutadania va donar resposta a la política venjativa de l’estat. Però la repressió no va fer més que augmentar. Les persones repressaliades i empresonades, amb qui ens solidaritzem, s’han multiplicat dia a dia. El nostre jovent ha rebut el garrot de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra. Hem vist múltiples imatges de violència policial que s’ha resposta tant de forma pacífica com amb aldarulls i violència.

El malestar per la sentència extremadament injusta s’ha fet sentir també des de les institucions. Reivindiquem l’amnistia, l’autodeterminació i la república. Els partits estem treballant de forma conjunta per enfortir una unitat d’acció a les diferents institucions:

  • Als Ajuntaments vam celebrar plens extraordinaris per aprovar una moció pactada entre els partits i les entitats municipalistes. A Tiana va tenir una assistència massiva de públic, tant a la sala de plens com a la plaça de la vila on ens vam concentrar en senyal de protesta i reivindicació de l’amnistia i la llibertat de les persones preses polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació. El dissabte 28 es va lliurar la moció al President Quim Torra al Palau de la Generalitat.
  • Al Parlament vam celebrar un ple extraordinari i vam registrar una proposta de resolució que rebutja la sentència, denuncia l’intent de l’estat de silenciar la cambra i es referma en la voluntat de debatre-ho tot, també l’autodeterminació. El President del Parlament va afirmar que “assumirem totes les conseqüències, judicials i personals, del que comporti defensar que aquí, al Parlament, es pugui parlar de tot. La lluita val la pena”.
  • Al Govern de la Generalitat es va aprovar un acord per instar l’Estat a dialogar sense condicions i defensant l’autodeterminació com a via per decidir el futur polític de Catalunya. L’Estat ens vol fer passar per violents per justificar la seva repressió. Ens volen dividits per desviar-nos dels nostres objectius.

Ens volen guanyar amb joc brut. Ens vol cansats i derrotats. Però no ho aconseguiran. Denunciem arreu i tothora la deriva antidemocràtica de l’Estat Espanyol. Persistim, seguim i tornem dia a dia més forts. Amnistia, Autodeterminació i República Catalana!