Senyores i senyors del PSC: contra les vostres mentides, els nostres fets. Aquesta era la situació del personal de l’Ajuntament quan vam entrar

Celebrem que per fi el PSC abandoni la política de precarietat que l’ha acompanyat. Esperem que el fet d’apostar per una contractació de qualitat sigui la nova tònica

Fake news
Fake news

De fet, el consistori està obligat, per llei, a reduir la taxa de temporalitat dels treballadors municipals, llei que es va aprovar el 28 de desembre de 2021. ERC va iniciar les negociacions amb els representants sindicals a principis d’any, tenint tres reunions: on es van fixar les bases de l’oferta pública, que ara ha estat rubricada. 

Després de dues legislatures consecutives del PSC a l’alcaldia...

PROBLEMES I ANOMALIES 

 

  1. Un ajuntament sense cap Tècnic d’Administració General (lloc essencial per a fer correctament les contractacions i substituir el secretari).
  2. Una auxiliar de biblioteca a mitja jornada, desenvolupant tasques de comunicació a jornada completa.
  3. Tres persones contractades per un pla d’ocupació temporal amb contractes allargats incorrectament durant anys, als departaments de cultura, joventut i policia. Impedint noves contractacions temporals de persones vulnerables.
  4. Un enginyer contractat només dos dies a la setmana, i sense ser funcionari, com marca la llei.
  5. Un tècnic de medi ambient,  contractat com a autònom des de feia anys.
  6. Manca d’efectius a les brigades i a la Policia municipal.
  7. Un escàndol majúscul.Concessió d’una excedència a un treballador que hauria d’haver estat expedientat i acomiadat per uns fets gravíssims.
  8. Abús de la precarietat practicat pel PSC en les anteriors legislatures.

 

SOLUCIONS ERC TIANA

  1. Actualment, l’ajuntament té en plantilla un funcionari interí que ha aconseguit la plaça, després de superar un procés de selecció.
  2. En l’actualitat regularitzada. Adscrita al departament de comunicació i amb la retribució que correspon a la seva jornada completa.
  3. S’han regularitzat aquests contractes d’acord amb el que marca la llei.
  4. Ara hi ha una enginyera, funcionària interina, a jornada completa.
  5. Actualment, la persona que ocupa aquesta feina ha passat un procés de selecció i s’ha creat un programa estabilitzant el lloc de treball.
  6. Llocs de feina dotats en ambdós cossos. Fets diversos processos.
  7. Davant la petició de reincorporació a la seva antiga plaça de treball, el govern d’ERC va haver d’utilitzar tots els recursos legals al seu abast per impedir-ho. Actualment, aquest procés està definitivament resolt.
  8. Obligació legal d’aprovar l’oferta pública d’ocupació abans del dia 1 de juny. Ja s’havien iniciat les converses amb els representants dels treballadors/es durant els mesos de febrer i s’havia arribat a uns acords que la moció de censura va aturar.