Gestió responsable en temps de crisi

És en temps de dificultats quan cal estar a l’alçada i fer una bona gestió dels recursos públics

Ajuntament ERC
Ajuntament ERC

Un dels objectius de la nostra acció de govern ha estat garantir la bona salut econòmica de l’Ajuntament. Primer perquè això acostuma a ser un símptoma de bona gestió. I segon, sobretot perquè els desequilibris econòmics sempre els acaba pagant la ciutadania.

Després de gairebé tres anys de govern podem dir que l’Ajuntament queda en una situació molt més bona de la que ens vam trobar, i només cal revisar unes poques magnituds per confirmar-ho.

En primer lloc, hem reduït el deute de l’Ajuntament en un 40%. Quan Esquerra Republicana de Tiana va entrar al govern de Tiana el deute de l’ajuntament era de 2,5 milions d’euros i, en canvi, amb les amortitzacions previstes per aquest any 2022 haurà quedat per sota d’1,5 milions.

En segon lloc, deixem els comptes bancaris en positiu amb una xifra de 6,9 milions d’euros. Si mirem els estalvis recollits al romanent de tresoreria, l’any 2018 ascendien a 5,4 milions i en el darrer tancament disponible veiem que s’havia incrementat lleugerament, fins als 5,9 milions. El dia 13 d’abril de 2022, quan es va produir la moció de censura, als comptes de l’Ajuntament, Esquerra Republicana de Catalunya de Tiana ha deixat uns saldos de 6,9 milions.

Finalment, en aquests darrers anys hem fet polítiques de contingència fiscal degut al context de crisi sanitària i econòmica que estem patint. Si revisem l’estructura dels ingressos, podem veure que s’han mantingut les quotes de l’IBI, malgrat que la majoria de municipis les han vist incrementades els darrers anys.

En resum, la gestió responsable dels darrers anys permet que avui l’ajuntament tingui capacitat financera per tirar endavant projectes prioritaris, molts dels quals ja teníem treballats i molts d’ells gairebé finalitzats. A tall d’exemple:

  1. Ampliació de l'Institut de Tiana
  2. Instal·lació la nova gespa del camp de futbol
  3. Instal·lació dels seients de les grades del camp de futbol i del pavelló
  4. Adequació de la planta baixa de Can Riera
  5. Climatització de la Sala Albèniz
  6. Carrer Sant Bru
  7. Instal·lació del semàfor de la sortida del camí dels francesos cap a la B500.
  8. Vestuaris nous de la piscina
  9. Instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals
  10. Homologació de tots els parcs infantils de Tiana
  11. Millora dels talussos urbans per a la seguretat dels vianants
  12. L'ampliació dels locals de Cals Frares i el pumptruck per a entitats i joves.
  13. Reforma de l'entrada de l'ajuntament per tal de tenir una Oficina d'Atenció al Ciutadà com es mereix el poble de Tiana, accessible a tothom.
  14. La millora de les voreres del pg. de la vilesa.
  15. Creació de les sortides d'emergència del pavelló
  16. Adequació del pàrquing de Vessants
  17. Noves escales i enjardinament d'Enric Borràs.
  18. Ampliació de l'entrada del camí del mig per anar cap a la Virreina
  19. Inversions als centres escolars de Tiana
  20. El camí dels infants
  21. Pavimentació de l'entrada de Ca n'Orella

 

Hem gestionat de manera responsable: hem reduït un 40% l’endeutament de l’Ajuntament, deixem 6,9 milions d’euros de saldo a l’ajuntament i no hem apujat l’IBI, malgrat que hem hagut d’afrontar escenaris molt complexos com la pandèmia, el temporal Glòria, la crisi econòmica i la crisi de la guerra d’Ucraïna.

Només esperem que en aquest any que resta de legislatura el nou govern no malmeti la bona gestió econòmica que hem dut a terme els darrers anys.