ERC Tiana denuncia l'opacitat dels comptes de Junts per Tiana

La secció local d'Esquerra Republicana a Tiana denuncia l'opacitat en els comptes de l'agrupació d'electors Junts per Tiana després d'haver rebut resposta del Tribunal de Cuentas confirmant que no han presentat els comptes anuals corresponents als exercicis 2017, 2018, 2019 i 2020.


Transparència
Transparència

Aquesta informació està confirmada pel Tribunal de Cuentas arran d'una petició d'informació que és de caràcter públic i en virtut de la Llei de Transparència que obliga totes les formacions polítiques a estar al dia en l'estat de comptes. 


La llei de finançament dels partits polítics és molt clara i tots els partits polítics, entre ells les agrupacions d'electors, han de presentar els comptes per tal de garantir que no s'incorre en cap pràctica de finançament il·legal.


ERC de Tiana ha denunciat els fets al Tribunal de Cuentas, que està valorant l'obertura d'un expedient sancionador a Junts per Tiana per no haver presentat els comptes durant quatre exercicis consecutius, fet considerat com a infracció molt greu, i no poder fiscalitzar quin tipus de donacions i de quines persones s'han rebut. Les sancions per aquests fets van dels 50.000€ als 100.000€.

ERC Tiana va demanar aquesta informació davant la sospita que suposadament les despeses de l'agrupació d'electors superaven en molt el que es podien permetre la resta de formacions polítiques que concorren a les eleccions, que compten amb pressupostos modestos per a fer les campanyes i que estan molt taxats per l'actual legislació amb uns sostres que impedeixen sobrepassar les xifres estipulades.

Des d'ERC Tiana es vol garantir que totes les formacions polítiques que es presenten a les eleccions locals ho fan en igualtat de condicions, respecten la legislació vigent i actuen amb total transparència. Els ajuntaments han de tenir les parets de vidre i les portes obertes, i ser transparents i clars en la gestió dels béns públics. En aquest cas cal mostrar als tianencs i tianenques que el finançament de les forces que participen democràticament en la gestió del poble, tant des del govern com des de l'oposició, és totalment transparent, d'on surten els recursos per fer les campanyes, evitar grans despeses, i sobretot amb la garantia que no hi ha cap altre interès ni servitud que no sigui la voluntat de servei públic i la millora de la vida de la ciutadania.