El camí dels infants ja comença a prendre forma: comença la senyalització dissenyada pel mateix Consell

Podem dir amb orgull que Tiana forma part de les viles referents en el respecte i la promoció dels drets a la infància i adolescència.

Cami dels infants
Cami dels infants

Al nostre poble tenim consell d’infants des del 2013, i el consell d’adolescents des del 2015. En aquests espais, els nens i nenes, que voluntàriament en formen part, hi exposen les seves inquietuds, opinió i punt de vista sobre diferents aspectes que els afecta el seu dia a dia. Aquesta visió és necessària per a construir un món millor on les persones i les cures ocupin el centre.

Un exemple d’aquesta manera de dissenyar els nostres espais i que ha començat a prendre forma és la senyalització del camí dels infants. Els camins dels infants neixen com a concepte al 1970 en què diferents ciutats europees els plantegen com una eina per reduir els accidents en les zones properes a les escoles. Posteriorment, s’ha anat desenvolupant i vinculant a l’augment de l’autonomia dels infants com un dret inherent al seu creixement i a la mobilitat sostenible dels pobles i les ciutats.

El nostre Consell va fer explícita la demanda de senyalitzar aquests espais posant de manifest que volen moure’s per Tiana amb seguretat, destacar que les persones que fan desplaçament a peu són sobretot dones i infants.

La nostra vila també ha assolit el segell CAI, que ens reconeix com a Ciutat Amiga de la Infància. Aquest segell va ser atorgat a Tiana l’any 2016 i acredita la bona tasca que, des de l’Ajuntament, es du a terme a favor dels drets dels infants.

Treballar amb els infants per promocionar i protegir els seus drets, ha estat i és una prioritat absoluta dins les polítiques d’ERC Tiana.