L’escola catalana ha estat i ha de seguir sent un actor cabdal de la nostra cultura i model de país

És intolerable la intrusió dels tribunals per regular el model i la política educativa del país.

llengua catalana
llengua catalana

Davant del recent aval del Tribunal Suprem a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga tots els centres educatius catalans a fer un mínim d’un 25% de les classes en castellà, des d’ERC Tiana ens adherim totalment al manifest Somescola.

Aquest és un nou atac al nostre model d’escola catalana i el seu enfocament pedagògic. Aquest model ha afavorit la inclusió i la cohesió social del nostre país i durant dècades ha garantit la igualtat d’oportunitats de creixement acadèmic i personal de la nostra infància. Un model àmpliament avalat per la societat catalana al llarg d’anys.

És intolerable la intrusió dels tribunals per regular el model i la política educativa del país. Són els professionals de l’educació, i no els juristes, els qui han de determinar quin model d’ús garanteix la competència lingüística dels alumnes en cada cas. Que un jutge determini de manera arbitrària el percentatge d’hores que calen per aprendre una llengua és un escarni als professionals de l’educació.

Sentències com la del TSJC abonen arguments falsos i perillosos d’instrumentalització política de l’educació i de la llengua. Davant d’això, ens reafirmem en el fet que l’escola catalana ha estat i ha de seguir sent un actor cabdal de la nostra cultura i model de país.