DISCURS DE L'ALCALDESSA DE TIANA, MARTA MARTORELL, DURANT LA CELEBRACIÓ DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 2021

ALCALDESSA 11 S 2021
ALCALDESSA 11 S 2021

Benvolgudes companyes i companys,

 

Estic molt contenta de retrobar-nos un any més per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. I especialment en aquests moments, quan ja fa més d'un any i mig de pandèmia. Retrobar-nos vol dir que estem bé, que ens n'estem sortint.

Així doncs, deixeu-me primer de tot felicitar-nos a totes i tots per poder ser avui aquí. Agrair la tasca de totes i tots els que han vetllat per la nostra salut i la nostra seguretat, en aquests moments tan difícils que ens ha tocat viure, i que ningú esperava.

Com ja vaig mencionar durant el meu discurs de l'any passat, la guerra de Successió va acabar convertint-se en la Guerra dels Catalans després que les grans nacions enfrontades a la guerra inicial pactessin repartiments de terres i interessos i ens deixessin, als catalans, sols. Sols en la nostra lluita contra els invasors aliats: castellans i francesos.

Doncs bé, aquesta és la situació en què ens trobem avui. De fet, és la situació en què ens trobem des d'abans de l'1 d'octubre, tot i que potser ara ja en som tots conscients. Els Catalans estem sols en aquesta lluita nostra. No podem esperar cap ajuda, no vindrà ningú a defensar-nos, no podem comptar amb Europa. Una Europa vella, que tot el que ha fet fins avui pels catalans ha estat una trucada per mitjà de Donald Tusk per evitar la declaració d'independència el 10 d'octubre de 2017.

A Catalunya tenim un antic refrany que diu, Cada terra fa la seva guerra, i això és el que hem de fer. La nostra independència l'hem de lluitar nosaltres, no podem esperar que ningú ens faci la feina. I és justament per això, que hem d'estar units, hem d'anar muscle amb muscle, disposats a acceptar-nos i defensar-nos per damunt de les diferències que ens són pròpies, dins la diversitat del poble català.

Durant la nostra història més antiga i també de forma recent, tenim un bon grapat d'exemples que ens mostren que quan actuem conjuntament i ben determinats, som capaços d'aconseguir fites espectaculars. No oblidem que vam ser capaços de fer un referèndum per la independència, tot i la frontal oposició d'un estat espanyol, que no dubtà a utilitzar tots els seus recursos, violència inclosa. I no ens van poder aturar!

Ara és el moment de la intel·ligència, de la perseverança, de la lluita sorda ,si cal... però sobretot és l'hora de deixar de ser mesells. No cal esperar suports, no cal esperar ajudes desinteressades. Als catalans només ens cal que el món cregui en nosaltres, que el món cregui en Catalunya.

No cal que ens expliquem més al món, cal que ens mostrem al món com el que som, UN PAÍS. Però companyes, companys, és imprescindible que abans, nosaltres creguem en nosaltres mateixos, sense dubtes, sense fissures.

Tenim un objectiu, la llibertat i la sobirania nacional. I tenim aquest objectiu perquè ens sentim catalans i perquè ens volem lliures, perquè volem una vida millor pel nostre poble. Volem un país independent per tenir les eines que ens calen per fer un país millor.

VISCA LA TERRA!...... LLIURE!

 

CLICA AQUÍ PER VISUALITZAR LA GALERIA DE FOTOGRAFIES DE L'ACTE