Un acord 'estabilitat

Pacte tiana març 2020
Pacte tiana març 2020

El passat 19 de febrer va tenir lloc l’acte de signatura entre ERC- Tiana i el Grup Municipal del PSC Tiana, per rubricar el pacte municipalista de progrés que suposa la incorporació dels dos regidors del PSC, Albert Sales i Antonio Sánchez a l’equip de Govern, juntament amb el grup de Junts per Catalunya.

Amb la signatura d’aquest compromís, es configura un govern estable mitjançant una majoria qualificada que permetrà tirar endavant els projectes cabdals per a Tiana que fins ara estaven sobre la taula.

Una de les condicions que des d’ERC vam plantejar des del primer minut era l’aprovació dels nous pressupostos (que tindrà lloc previsiblement el proper 12 de març) i l’aprovació del Pla d’Actuació Municipal (PAM) dins d’un termini no superior als 60 dies per aprovar-lo. Des del primer dia que vam formar govern hem sigut conscients que estàvem en minoria i que no seria fàcil treballar i tirar endavant els projectes. Amb la no aprovació dels pressupostos i l’amenaça constant d’una moció de censura promoguda pel principal grup de l’oposició sobre la taula vam començar les negociacions que ens han portat a aquest acord del qual estem molt satisfets, ja que ens dóna capacitat de treballar, liderar un executiu estable i seguir aplicant el nostre projecte de poble, comptant amb un ampli suport del consistori. Les grans majories ja fa temps que s’han acabat a Tiana i l’obligació de qualsevol força política, sobretot de les que compten amb un suport més ampli i opten a l’alcaldia, és arribar a acords i treballar amb forces d’altres colors. Des d’ERC Tiana sempre hem tingut aquesta actitud a l’hora de participar en la governabilitat del poble i veiem com una oportunitat liderar per primer cop un govern en coalició de tres partits, una oportunitat d’aprendre els uns dels altres, fer-nos més flexibles i dialogar. La pluralitat, juntament amb la participació ciutadana, seran les marques d’aquest mandat.

Com ja rubrica l’acord s’intentarà prendre les decisions per consens tot i que pel que fa als temes que no siguin estrictament municipals es disposarà de llibertat de vot personal. Comencem així una etapa positiva per Tiana i per la gent, treballarem per defensar les idees de tothom i no excloure-hi a ningú, sempre amb la mà estesa, els ulls oberts i escoltant a tothom.