Transparència i Participació ciutadana, dos eixos prioritaris

Agenda alcaldessa
Agenda alcaldessa

Aquestes primeres setmanes de Govern Municipal hem marcat les prioritats del que queda d’any i hem engegat diverses línies de treball, entre elles la de preparació dels pressupostos del 2019 (que estan prorrogats) i del 2020. En aquest article volem centrar-nos a parlar de la participació ciutadana i la transparència, ja que són dues de les nostres prioritats programàtiques i, com no podia ser d’una altra manera, són una prioritat de l’actual Govern Municipal.

La transparència és clau per a què tothom tingui informació de com es gestiona el consistori i, per tant, quina és la tasca que fan els nostres representants a l’Ajuntament per tal de complir amb les seves tasques representatives. En aquest sentit, des del mes de juliol, es pot consultar al web i a les xarxes socials l’agenda diària de l’alcaldessa així com un resum de l’acció de Govern Municipal setmanal.

Pel que fa a la participació, considerem, com sabeu, que no es pot limitar a l’elecció dels representants municipals cada quatre anys, sinó que cal implementar un model de participació ciutadana que aprofundeixi en la democràcia representativa i asseguri una participació directa que potenciï el protagonisme de la ciutadania en la construcció col·lectiva del nostre poble. En aquest sentit, s’han realitzat ja diferents accions:

  • Obertura d’un número de Whatsapp de comunicació directa amb l’Ajuntament.
  • Obertura del Consell Municipal d’Igualtat i Contra la Violència Masclista.
  • Creació de la Comissió Permanent de Participació, que prioritzarà l’actualització del Reglament Orgànic Municipal i el de Participació, així com la posada en marxa de la figura del Síndic de Greuges.
  • Canvi de l’horari de l’Audiència Pública, abans dels Plens Municipals, per facilitar la participació de la ciutadania.

Des de juliol hem seguit avançant en aquestes línies i seguirem fent-ho. A més, tal com vam establir al Pacte de Govern, engegarem en breu el procés de participació per a l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal. Per tot això, us animem a participar en tot allò que us sigui possible per tal que entre tots i totes fem avançar Tiana des de la col·lectivitat.