Una nova etapa a l'alcaldia de Tiana

Marta Martorell
Marta Martorell

Són moltes les coses que podríem i voldríem explicar en aquest espai, però l’extensió de text que tenim no dóna per totes.

Alguns de vosaltres esperareu, segurament, que seguim donant voltes al pacte de govern, al què diuen uns i diem els altres, però creiem que no és el que correspon fer ara. El 18 de juny vam publicar un comunicat de premsa en el què vàrem donar les explicacions pertinents, i tothom qui vulgui pot llegir-lo, està publicat a les xarxes socials i al nostre blog.

Ara i aquí volem parlar de la gran oportunitat que se’ns presenta, a tots i totes, per iniciar una nova etapa al nostre municipi lluny de les picabaralles polítiques. Volem obrir un nou període en el què el diàleg, la mà estesa i la col·laboració siguin l’eix vertebrador de les polítiques públiques.

Enguany fa 80 anys de l’últim alcalde republicà de Tiana, en Josep Roselló i coincideix amb què Esquerra Republicana de Catalunya n’ha obtingut l’alcaldia. Com explicava l’Oriol Junqueras en un article de l’Avui el 6 de juny de 2008, el pensament republicà “gira al voltant d’una societat organitzada, segons els valors de la llibertat, de la justícia i de la comunitat d’interessos. D’aquesta manera, la virtut civil (o l’ètica) dels ciutadans és fonamental per a la mateixa existència de la república. (...) implica el compromís dels ciutadans amb les institucions que li garanteixen la seva llibertat.”.

Nosaltres tenim aquest compromís amb l’ètica i amb la institució que des d’ara representem i per això treballarem des del Govern Municipal per fer que Tiana avanci fidel a les seves arrels, curosa amb les persones i amb l’entorn.

I ho farem estenent la mà tant als regidors de l’oposició com als partits que no han obtingut representació al consistori però que volen seguir treballant pel nostre poble i, evidentment, a tots els tianencs i tianenques, obrint processos de participació ciutadana real que els apropin les decisions pel bé comú.