DISCURS DEL PORTAVEU D'ESQUERRA REPUBLICANA DE TIANA DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 2020

JAUME DIADA 2020
JAUME DIADA 2020

Un altre 11 de setembre, un altre homenatge als que van donar les seves vides defensant la nostra terra.. però aquest és un any diferent en molts sentits. Un virus està canviant les nostres vides i el nostre dia a dia i està provocant una crisi de dimensions incalculables.

 

Com cada any tenim un record a la fi de la Guerra de Successió el 1714. Es recorda el moment en què es van perdre les llibertats de Catalunya, enguany també tenim un record especial per totes les víctimes de la pandèmia i les seves famílies.

 

Des d’ERC Tiana ens comprometem com a agents polítics a treballar per la reconstrucció del país.

 

La sortida de la crisi provocada pel coronavirus determinarà el futur del país a tots els nivells. El que fem avui serà en part el que serem demà. I, per això, creiem que és imprescindible que aprofitem aquesta etapa de reconstrucció que s'inicia ara per bastir els fonaments de la República catalana per la qual treballem, i la societat i el país que volem.

 

Primer ens ha tocat resistir la força d'un invasor, després la d’un virus inhumà i ara ens toca reconstruir el país després de la paralització conseqüència de la pandèmia. I, precisament, aquesta etapa ha de servir per posar els fonaments de la societat justa i lliure que anhelem, la República catalana.

 

Ho devem a totes les persones que han sacrificat tant pel país: els del 1714, a tota la gent que l’1 d’octubre va sortir al carrer per defensar el nostre dret a votar, als nostres represaliats (exiliats i presoners) i a tanta gent que cada dia lluita per un món millor.

 

VISCA CATALUNYA!!!!

 

Tiana 11 de setembre 2020