Ja som Vila Florida

Tiana Vila Florida
Tiana Vila Florida

 

Tiana ha esdevingut Vila Florida, vam avançar durant la campanya electoral del 2019 que volíem apostar perquè Tiana fos Vila Florida i així formar part d'aquesta iniciativa del qual en formen part 141 municipis de Catalunya i que el promou la Confederació d'Horticultura de Catalunya. D'aquest moviment en formen part els pobles i ciutats que destaquen per una actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d'enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. I això és el que volem per Tiana!

Una ornamentació que tingui en compte els valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de flors en espais lúdics i que promogui una aposta social i política envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental. Però a la vegada, que Tiana hagi aconseguit ser Vila Florida també significa una aposta per als nostres productors locals de flor per tal de poder fer més atractius els jardins i els parcs urbans, a través de projectes d'enjardinament i ornamentació floral.

Els horts i jardins particulars sempre havien format part de la nostra Tiana agrícola i també del nostre poble que llavors bona part era de segones residències. En aquests darrers temps, Tiana ha canviat aquesta imatge i la presència del verd s'ha anat transformant per la urbanització de l'entorn del nucli urbà del poble. Així doncs, hem de seguir apostant perquè en el nostre entorn hi hagi hort i cultiu i en els espais lliures i interiors del poble esdevinguin cada vegada més peces estratègiques que ens permetin mantenir el caràcter de vila verda de Tiana.