TIANA VILA SENSE PLÀSTICS

TIANA VILA SENSE PLÀSIC
TIANA VILA SENSE PLÀSIC

Des d’ERC-Tiana, conscients com som de la urgència d’encarar la problemàtica que suposa per al Medi Ambient el consum abusiu del plàstic i dels omnipresents envasos d’un sol ús, celebrem l’aprovació en el Ple del passat mes de novembre de la moció que insta a l’Ajuntament a prohibir la utilització de plàstics d’un sol ús a partir del 2020, tant en tota activitat organitzada directament pel consistori, com en dependències i serveis de l’Ajuntament. Això comporta la utilització exclusiva d’elements com ara la vaixella reutilitzable o biodegradable, els gots de vidre o plàstic dur reutilitzable, així com evitar (sempre que això sigui possible) l’aigua envasada.

 Les Administracions locals han de jugar un paper capdavanter en aquest canvi d’hàbits, en sintonia amb la directiva de la UE que prohibeix la comercialització, a partir del 2021, d’una llarga llista de plàstics d’un sol ús. El compromís del Govern Municipal es ferm, i des de l’aprovació de la moció el passat 5 de novembre, noves mesures s’hi han vingut a afegir com ara la distribució en centres escolars de carmanyoles i envoltoris reutilitzables per els berenars dels nostres infants, la adquisició de bosses compostables per a la recollida d’excrements de gossos, o la utilització d’envoltoris biodegradables per als caramels que seran llençats durant la propera Cavalcada de Reis.

Per fer de Tiana una Vila sense Plàstics, necessitarem la col.laboració de tothom, des de comerços fins a persones a títol individual. Us encoratgem doncs que participeu del canvi, ja sigui a través de noves propostes realitzades en el marc del Consell de Medi ambient (obert a tothom), com des d’un canvi d’hàbits que persegueixi l’erradicació en el nostre dia a dia, dels plàstics d’un sol ús. Entre tots ho podem fer!