Un Pla Local d'Igualtat a Tiana. On és?

Cartell dones
Cartell dones

L'Ajuntament de Tiana en l'any 2017 es va adherir al Pla comarcal de polítiques de gènere però encara no ha desenvolupat el seu propi Pla d'igualtat de gènere. Un poble com Tiana ha de tenir i ha de desenvolupar les seves pròpies polítiques d'igualtat. Tot i que actualment, hi ha en funcionament una Comissió d'igualtat des d'ERC apostem per al desenvolupament del Pla local d'igualtat a Tiana.

Tenir un Pla d'aquestes característiques és un compromís que parteix d'una voluntat política.

  • És un compromís que comporta que des de totes les regidores de l'Ajuntament haurem d'implicar-nos en el desenvolupament del Pla per tal d'incorporar en totes les polítiques la perspectiva del gènere, així com transmetre els valors i actituds igualitàries que afavoreixin la integració sociolaboral de les dones.
  • Des de l'Ajuntament haurem d'afrontar d'una manera molt prioritària per implantar iniciatives que conciliïn la vida personal, familiar i laboral.
  • Hem d'aconseguir que les dones també puguin assistir més als espais participatius on es prenen decisions sobre assumptes que afecten la ciutadania.
  • Haurem de promocionar que el tractament de les dones en els mitjans de comunicació no sigui discriminatòria.
  • Lluitar contra l'erradicació de la violència que s'exerceix contra les dones i condemnar ALT I DE FORMA CLARA iniciatives com les que avui HazteOir en la que s'ha vinilat un autobús on s'utilitza la imatge de Hitler per caracteritzar les lleis contra la violència masclista.

Des d'ERC apostem clarament per incloure la perspectiva de gènere en el disseny en les decisions que prenguem com a govern del poble: a cultura, l’economia, l’esport, la salut, el treball, la participació, l'urbanisme... per tal de reduir superar les situacions de discriminació que encara persisteixen en una societat patriarcal com la nostra.