Els 100 dies de Govern a Tiana

Marta Martorell
Marta Martorell

Avui fa 100 dies que encapçalo un nou govern per a Tiana. Un govern que no hem començat amb uns dies fàcils, però han sigut intensos i plens d'il·lusió. Han estat 100 dies on he pogut gaudir de la proximitat i la calidesa dels nostres serveis tècnics, que sense el seu suport no hagués estat possible tot el que hem engegat fins ara.

Hem treballat per la millora de molts serveis: hem millorat el temps de resposta de les incidències a la via pública, hem aconseguit tenir una nova pediatra des del 16 de setembre per millorar la qualitat del servei del nostre Consultori, hem millorat les instal·lacions de l'Escola Bressol amb la posada en marxa del sistema de refrigeració, hem iniciat la col·laboració entre diversos pobles del Baix Maresme per a coordinar la formació i inserció del PFI i PTT. També hem iniciat espais de trobada amb els viticultors de la zona per promocionar els nostres productes de la terra i la DO Alella.

Hem estat a peu del canó en cada dia en què darrerament hem patit caigudes d'arbres i forts aiguats. D'això es tracta, d'estar al costat vostre per tot allò que necessiteu.

Hem impulsat algunes mesures de transparència i comunicació per fer més propera la relació amb els tianencs i tianenques: hem obert un Canal de Whatsapp 600002233, hem iniciat les Audiències Públiques prèvies al Ple i hem creat un Programa de Ràdio 'Parla amb l'alcaldessa'. Hem seguit treballant amb el Consell dels Infants i dels Adolescents de Tiana per seguir promovent la participació infantil, que és la base d'una Tiana millor i amb més cultura democràtica. Hem obert totes les Comissions Participatives als partits que no van obtenir representació al Ple Municipal i hem creat una Comissió de Participació per tal de revisar el reglament de Participació, el ROM i posar en marxa la Figura del Síndic Local. Hem reactivat Comissions com la d'Igualtat, al de la Residència i la de Cultura

Hem aprovat els Pressupostos 2019 que portaven prorrogats des del 2018 amb un increment substancial en mesures per a la cooperació, en cultura i en educació. Hem aprovat més de 660.000 euros d'inversions que les destinarem a: la Instal·lació de la nova gespa del camp del futbol del C.C.E Tiana, Instal·lació d'un nou sistema de refrigeració de la Sala Albéniz, la millora dels lavabos del Casal, hem acabat la instal·lació de la millora dels tancaments i aïllaments de l'Escola Tiziana i hem aprovat la segona fase, farem millores en el camí del mig de Tiana, senyalitzarem i marcarem el Camí dels Infants, millorarem diferents carrers pel que fa a l'accessibilitat, de seguretat i de velocitat, així com farem possible la transmissió dels plens en streaming i fer les videoactes.

També hem pogut gaudir d'una Festa Major, on la rauxa, l'esport i la cultura han estat els valors principals que hem pogut gaudir. Però no ens n'oblidem: ha estat el primer any en el qual el mocador de Festa Major ha passat a ser un mocador amb sentit solidari (enguany a favor de la lluita per càncer de mama) i que tota la festa va començar amb un pregó infantil dedicat a OpenArms i a la gran tasca que fan salvant vides al Mediterrani. I que al llarg d'aquesta Festa hem tingut un Punt Lila per tal de garantir la seguretat en les nostres festes.

M'he pogut reunir amb moltes persones i entitats per tal de compartir inquietuds i sobretot poder treballar plegats. M'agradaria dir-vos que seguirem treballant de valent per fer una Tiana millor i que sigui per a tots els tianencs i tianenques.

I no em vull deixar de dir-vos:  seguirem lluitant pels drets, les llibertats de les persones i per lluitar contra les injustícies polítiques i socials.