El meu discurs com a Alcadessa

Pressa de Possessió
Pressa de Possessió

Bon dia!

 

Gràcies per ser avui aquí.

 

Esther, Emili, Ferran, conciutadans i conciutadanes, amics i amigues,

 

Enguany fa 80 anys del nostre últim alcalde republicà de Tiana, en Josep Roselló, que ho va ser en anys molt difícils, del 1936 al 1939. Després, quan va complir els seus 40 anys, va haver de marxar a l’exili a França. Jo, avui, també amb 40 anys, tinc l’honor de ser la segona alcaldessa de Tiana i la primera alcaldessa d’Esquerra Republicana de Tiana. Un honor i un privilegi que no hauria estat possible sense el treball i la dedicació que tots aquests anys han fet des del Partit i des de l’Ajuntament grans persones com Ramon Bilbeny, Siset Riera, Antoni Pina, Miquel Navarro, Maria de Gàdor Ayra, Jordi Gost, Ricard Fabra, Eva Inglés, Marta Guàrdia, Jaume Darbra i tots els i les militants, simpatitzants i amics i amigues d’Esquerra Republicana de Catalunya. 

 

Quan vaig decidir presentar-me per encapçalar la candidatura d’Esquerra al nostre poble ho vaig fer des de la convicció de què una altra manera de fer política és possible. Respecto absolutament la feina feta per tots els regidors i regidores del nostre consistori, aquesta i les legislatures anteriors, però defenso fermament una altra actitud al Ple Municipal, una forma de fer transparent, amb diàleg i amb la mà estesa a tothom.

 

Als regidors i regidores que hem format el pacte de govern, us vull dir que ja sabeu que tinc vocació de sumar i de construir, i als regidors de l’oposició, us vull assegurar la meva disponibilitat a incorporar els vostres parers i punts de vista en els projectes que portem a terme, perquè tots són estratègics i importants per al futur de Tiana. Per això, constituirem un govern format per dos partits, però tots plegats serem una coalició de treball, un equip de persones al servei del poble que, com ja he esmentat, comptarà amb tots els representants al consistori, però no només, també amb els partits que no han obtingut representació però seguiran treballant en positiu pel poble i, com no, amb la ciutadania, perquè la participació ciutadana serà un eix estratègic de la nostra actuació municipal. 

 

Considero que la implicació del poble de Tiana no s’ha de limitar a l’elecció cada quatre anys dels nostres representats a l’Ajuntament, vull una democràcia participativa, com a complement i aprofundiment de la democràcia representativa, que accepti i reconegui més protagonisme de la ciutadania en la construcció col·lectiva del poble i en les decisions que ens afecten. És per això que, com a alcaldessa de Tiana i com a representant de l’equip que lidero, promouré aquests espais de trobada en els quals la ciutadania i les entitats tindran un paper important.

 

Treballar per a la defensa dels drets i les llibertats dels tianencs i les tianenques és un dels meus deures com a alcaldessa, i l’exerciré amb el mateix compromís amb què defensaré les polítiques sobiranistes i republicanes del país.

 

Voldria no estendre’m més. Abans d’acabar, però, voldria expressar algunes conviccions molt personals sobre com afrontar els reptes del futur:

 

  • ïL’Ajuntament ha d’estar al servei de les persones i ho vull fer des dels valors de la honestedat, la proximitat, la sostenibilitat i el progrés social. 
  • ïEm proposo fer de les diferències la pluralitat i la suma constructiva de totes les opinions.
  • ïA través de la meva professió, des de fa molts anys, he pogut gaudir d’experiències de creació col·lectiva i de lluita per als principis democràtics que m’han fet créixer el sentiment i la convicció de vocació pública. Aquest és, principalment, el motiu pel qual em vaig presentar com a cap de llista d’Esquerra, per treballar pel nostre poble i amb el nostre poble. No hauria pogut fer tot aquest camí sense els companys i les companyes del partit i sense el suport de la família i els amics.

 

Gràcies a totes i tots els qui m’heu fet confiança. S'aixeca la sessió.